דמי כיס – כמה ולמה

מאמרים נוספים

איחוד הלוואות

איחוד הלוואות מאמר בנושא איחוד הלוואות …. לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

להמשך קריאה »
ייעוץ למשכנתה חדשה

ייעוץ למשכנתה חדשה: לחסוך כסף כבר מהתשלום הראשון‏

רכישת נכס חדש תתבצע לרוב בעזרת משכנתה ואם מדובר בנכס ראשון אז רוב הקונים מרגישים שהם נכנסים לתחום שהם עוד לא נתקלו בו. ייעוץ למשכנתה חדשה עושה סדר בתהליך, מוביל אתכם לקבל את ההחלטות הכלכליות הנכונות ומסתיים במשכנתה שמשאירה לכם יותר כסף בכיס. בואו רגע נבין למה כל כך חשוב להשקיע זמן בבחירת המשכנתה. ברגע שאתם רוכשים נכס אתם לוקחים על עצמכם התחייבות כלכלית שתלווה אתכם לאורך השנים הבאות. כמה שנים? לרוב בין עשרים לשלושים

להמשך קריאה »
דירה בהגרלה

קייס סטאדי – דירה בהנחה

תוכנית דירה בהנחה  החליפה את קודמתה, מחיר למשתכן כשגם כאן המטרה היא לאפשר ליותר אנשים לקנות את דירתם הראשונה. הנרשמים להגרלה יכולים לבחור את העיר או היישוב בו ירצו לקנות את ביתם ובמידה והם יזכו, הם יכולים לבחור את הדירה המועדפת עליהם מבחינת מספר החדרים, כיוון האוויר, קומה ונתונים נוספים. על פניו נשמע שתהליך רכישת דירה דרך דירה בהנחה פשוט מאד: בתחילה יש לבדוק את הזכאות להשתתפות בהגרלה, במידה ונמצאתם זכאים, להירשם למקום שתרצו לזכות

להמשך קריאה »
הגרלת דירה בהנחה הסתיימה – מה הצעד הבא

חדשות טובות לבעלי דירה ששוכרים דירה

חדשות טובות לבעלי דירה שמשכירים אותה ושוכרים דירה אחרת ב 1.6.23 נכנס לתוקף  תיקון לחוק שמאפשר לבעלי נכס יחיד (למגורים) המשכירים את הדירה שלהם ושו כרים דירה אחרת למגורים לקבל הטבה משמעותית בתשלום מס הכנסה על ההכנסות משכר דירה. השינוי בחוק מאפשר לבעלי דירה שמשכירים את הדירה שלהם ושוכרים דירה אחרת להתקזז בין תשלום השכירות שהם מקבלים לשכירות שהם משלמים ובכך להקטין משמעותית ההכנסה משכ"ד שעליה משולם מס ההכנסה.  זהו מהלך שמקל על בעלי נכס

להמשך קריאה »

המשכנתה של השכן טובה יותר. באמת?

הצורך שלנו להשוות בין מה שיש לנו ומה שיש לאחרים הוא טבעי. אנחנו עושים את זה לפעמים בכלל בלי להרגיש ולרוב כדי לוודא שאנחנו בסדר. שלא טעינו. שקיבלנו את הטוב ביותר. ההשוואה מתבצעת בכל כך הרבה תחומים וכמובן, גם במשכנתה שלנו. אנו משווים בין הריביות וההחזרים שלנו לבין השכנים והחברים שלנו. האם זה עוזר לנו? לא. האם המידע שאנו אוספים מסביב יהיה מדויק? ממש לא. במאמר זה לא נבדוק למה חשוב לנו להשוות בין משכנתאות

להמשך קריאה »
ריבית בנק ישראל

השפעת סגירת 100,000 שקלים על המשכנתא במסלולים השונים

בעקבות לקוחות שפנו אלי אני מפרסמת פה את התשובה לשאלה כיצד נכון להתנהל עם 100,000 שקלים ״פנויים״ שמיועדים לסגירת אחד ממסלולי המשכנתא. כל זאת על רקע העלייה הנוספת של הריבית (בפעם הרביעית בשנת 2022), עלייה שהובילה במקרה הנוכחי לתוספת של 330 שקלים בתשלום החודשי. בחודש אוגוסט 2022 עלתה הריבית שוב ומשקי בית רבים כבר מתחילים להרגיש את השינוי. מעבר לכך שהריבית העלתה את התשלומים החודשיים למשכנתא, ישנה גם אינפלציה שמובילה לעליית מחירים והופכת כל קנייה

להמשך קריאה »

דמי כיס לילדים. כן או לא? אני שומעת הרבה חברים מתלבטים בשאלה הזאת. מצד אחד, זה פתח לחינוך לאחריות, לחינוך כלכלי, להתנהלות עם תקציב. מצד שני – בשביל מה לתת להם עוד כסף. הרי אנחנו קונים להם כל מה שהם צריכים.

קודם כל, חשוב לזכור: דמי כיס לילדים מטרתם אינה לספק לילדים שלנו אמצעים לקנות כל מיני דברים. הרי בשביל זה אנחנו כאן, לא? לדמי הכיס יש מטרה אחרת לגמרי.

לדעתי, צריך וחשוב ביותר לתת לילדים דמי כיס החל מגיל צעיר יחסית. אפילו מגיל שש. אנחנו יכולים להשיג בכך כמה דברים:

א. מאפשרים להם את ההתנסות הכל כך חשובה במסלול קבלת ההחלטות של למה כן או למה לא, מה חשוב יותר, מה סדר העדיפויות וכו' (אם אנחנו "נותנים להם הכל", הרי שאנחנו מחליטים עבורם על מה להוציא כסף ומונעים מהם את ההתנסות והמיומנות של תהליך קבלת החלטות).

ב. ממחישים להם שבשביל כסף צריך לעבוד – ניתן להתנות דמי כיס במטלות בבית בהתאם לגילם ובדרך זו גם להמחיש להם את מחיר האחריות (אין עבודה = אין כסף)

ג. הם מתחילים להבין את יתרונות החיסכון ו"דחיית הסיפוקים". (השבוע קניתי צעצוע אחד, אחסוך בחודש הקרוב כדי לקנות את הצעצוע הבא)

ד. הפתעה! לא ידענו שהכסף מתבזבז כל כך מהר. "אבל קנינו רק חולצה. אז לאן הלכו החמישים שקל שלי???"

חשוב לזכור, החינוך הכלכלי מתחיל לפני נתינת דמי הכיס. אני ממליצה קודם כל לדבר עם הילד (במיוחד בגילאים הקטנים יותר). להסביר לו שאי אפשר פשוט לקחת מהמדף את כל מה שרוצים. שצריך לעבור בקופה ולשלם כסף על כל מה שלקחנו. זו הזדמנות להסביר לילד מאיפה יש לנו כסף ושכמות הכסף שיש לנו מוגבלת ולכן אי אפשר לקנות הכל. הבן שלי, למשל, כשהיה בן חמש-שש, קלט שמהכספומט יוצא כסף. וזהו. וכל פעם שרצה משהו, והסברתי לו שכרגע אין כסף בשביל זה, רצה שנלך לכספומט וניקח כסף.

כמו כן ,חשוב להסביר לילדים את מהות דמי הכיס. כל כמה זמן הם יקבלו את דמי הכיס. האם פעם בשבוע או פעם בחודש. מה הם יכולים לעשות עם הכסף הזה. (לקנות דברים שהם רוצים – כן. לתת אותו לחברים – לא. כדאי גם שיתייעצו אתכם לגבי השימוש שלהם בדמי הכיס שקבלו). כמובן שתלוי מאד באיזה גיל מדובר. ככל שהילדים גדולים יותר, הצרכים גדלים, היכולת שלהם לבקר את כמות ההוצאות והעמידה בתקציב גדולה יותר והם גם מסוגלים לעבוד כדי להגדיל את כמות ההכנסות שלהם.

בכל מקרה, חשוב שהסכום שאנו נותנים כדמי כיס לא יהיה גבוה מדי, כדי שהילדים יצטרכו לחשב ולהפעיל שיקול דעת, איפה אפשר לחסוך, על מה לוותר וכו'.

לכו תדעו, מדמי כיס קטנים יכולה לצאת ההשקעה המוצלחת הבאה ואולי האקזיט הבא נמצא אצלכם בבית.

Scroll to Top
דילוג לתוכן